CONFESIUNE – Cuvânt Înainte

CONFESIUNE

Volumul I

*** Cuvânt Înainte ***

“O picătură de Iubire, pe care la rându-mi, conștientizând-o, s-o împărtășesc celor dragi, întocmai cum dela sine înțeles, ofranda-mi.

Lucrarea, în prima sa parte, schițată și conturată la începutul anului 2018, continuată și finalizată spre finele anului 2019, conţine proză, prezentând un caracter de jurnal personalizat. Așa cum reiese și din titlu, Confesiune, reprezintă o căutare și aflare, totodată, a sinelui propriu, studiul în profunzime asupra Ființei Umane fiind mai mult decât evidențiat prin trăsăturile învățăturilor creștinești care aduc sufletului, hrana specifică de care are nevoie pentru ușurarea poverilor, îndreptându-l totodată către drumul mântuirii, într-un urcuș spiritual, de la țărmurile lumii și până la Corabia Bisericii, de la poarta cimitirului și până la mult-binecuvântătoarele mănăstiri. Vreau să se înțeleagă faptul clar, cumcă această carte, nu va substitui niciodată, preotul sau monahul, – tot ceea ce este descris aici, fiind din trăirile personalizate. Cu atât mai mult, tot ceea ce se poate afla, de-a lungul capitolelor, sper că își va găsi folosul sufletesc al celor care ajung să citească, cugetând la ceea ce suntem noi, ca români, ca neam, și la tot ceea ce Biserica Ortodoxă ne învață: iubirea aproapelui.

        Fie ca mulţi dintre artiştii necunoscuţi încă, ai neamului românesc, să facă la rându-le, o Artă, lăsând-o în vederea tututor, nestingherită, aducând la lumină sufletul lor!”

(2018 – 2019)          

                          Petrea Marian Iulian

                                                                (Th3Mirr0r)

One comment

Leave a comment