TĂCERE – Vol. I: „Viața unui prost” – Cuvânt Înainte

TĂCERE

Vol. I:

„Viața unui prost

Cuvânt Înainte

*

“Oamenii se deosebesc: deci, ca fiecare,

după atât cunoașterea, cât și necunoașterea lor –”

*

“Prin această lucrare, doresc în primul rând evidențierea Heraldicului Românesc; păstrând Esența, Obârșia divină a ființei umane, se redau aspectele ontologice principale, latura filosofică distinctivă, cu adevărat, încununând această lucrare.

Lucrarea de față, așa cum a fost concepută, în anul 2018, aducând unele modificări de-a lungul anilor care au urmat, reflectă un tablou asupra ființei umane, conturându-se, încetul cu încetul, de-a lungul capitolelor, lăsând a se înțelege ceea ce tocmai am subliniat – “Nimic fără Dumnezeu”. Un Adevăr etern: fără de Dumnezeu, nu doar că nu s-ar putea vorbi despre toate aceasta, ci totul, se va transforma în praf și pulbere, spre non-existență, într-un hău, vid fără de margini. Prin filele acestui jurnal, se va arăta cu o deosebită claritate, dovezile incontestabile și care.. desigur, nu doar că au generat polemici de-a lungul timpului, datorită noțiunilor, dar mai mult, cei care ar fi trebuit să se ocupe de însăși Educația elementară, a omului, au preferat a tergiversa, dar mai ales, tăinuirea acestora. Realitatea, precum vorbește dela sine, va fi expusă cu precizie, de-a lungul acestui jurnal personalizat. Trag nădejde că va fi și înțeles ca atare. Eu personal, nu am nimic de câștigat, cum nici de pierdut, din acestea. Ci doar o Mărturie, să las, la rându-mi, notându-mi prin catastif, tot ceea ce am considerat a fi cu adevărat de folos, tuturor.

Toate acestea, scrise fiind, le las întru memoria şi odihna străbunilor, plecându-mă în semn de respect, cu ofranda-mi, la mormântu-le, apoi, cu drag, împărtășite tututor iubitorilor de artă, prin orice formă a sa naturală.

          Fie ca mulţi dintre artiştii necunoscuţi încă, ai neamului românesc, să facă la rându-le, o Artă, lăsând-o în vederea tututor, nestingherită, aducând la lumină sufletul lor!”

(2018)

Petrea Marian Iulian

(Th3Mirr0r)

One comment

Leave a comment